OBVESTILO O UKREPIH OB POJAVU NOVEGA CORONAVIRUSA

OBVESTILO O UKREPIH OB POJAVU NOVEGA CORONAVIRUSA

Spoštovani,

zaradi ocen in priporočil mednarodnih zdravstvenih organizacij (WHO) in nacionalnih zdravstvenih institucij izdajam naslednje organizacijske ukrepe:

  1. Do nadaljnjega (vsaj za 14 dni) vsa predavanja potekajo po urniku ON-LINE (brez fizične prisotnosti študentov na vseh štirih lokacijah). Visokošolski učitelj/ica po urniku izvaja predavanja v predavalnici, študenti pa spremljajo predavanja preko live stream sistema od doma in v skladu s pravili posredujejo povzetke predavanj v moodlu.
  2. Do nadaljnjega so preložene tudi vse vaje in izpiti. Govorilne ure ter uradne ure referata potekajo preko telefona ali preko e-maila med 8.00 – 16.00 uro.
  3. Do nadaljnjega se preložijo vsa srečanja, kjer se zbere več ljudi, ki so v tesnem stiku in niso nujno potrebna (kongresi, svečane akademije, javne prireditve v okviru Alma Mater, podelitve diplom, srečanja učiteljev in mentorjev).
  4. Odsvetujemo obiske naših študentov in zaposlenih v tujini ter srečavanje v večjih in rizičnih skupinah.

O morebitnih izjemah bo vodstvo odločilo s posebnim sklepom. Sklep stopi v veljavo danes, 9. 3. 2020, ob 12.00.

Vsi študenti, učitelji in sodelavci so vabljeni, da spremljajo na spletni strani Alma Mater serijo predavanja v zvezi s koronavirusom – SARS – CoV – 2, kjer bodo nastopali prim. Jelka Rebršek Gorišek, dr. med, infektologinja, izr. prof. Ivan Toplak, vodja laboratorija za molekularno virologijo iz Fakultete za veterino UL, ter doc. dr. Nataša Toplak, biotehnologinja. Predavanja bodo objavljena v petek, 13. marca 2020, ob 18. uri, sicer pripravljena za konferenco Za človeka gre, ki je odložena za nedoločen čas.

S spoštovanjem,

prof. dr. Ludvik Toplak,
Predsednik Alma Mater Europaea – ECM