Premierna predstavitev znanstvene monografije Daniela Siterja

Premierna predstavitev znanstvene monografije Daniela Siterja

V soboto 22. januarja 2022, ob 18. uri, vabljeni v Rogaško Slatino (Anin dvor, Cvetlični hrib 1A)kjer bo Daniel Siter predstavil svojo znanstveno monografijo Rogaška Slatina pod kljukastim križem: Zdravilišče med okupacijo 1941–1945.

Znanstvena monografija predstavlja prvo poglobljeno, sistematično, temeljito in celostno zgodovinopisno raziskavo štiriletne nacistične okupacije in oblasti v zdravilišču Rogaška slatina, z bogatim številom doslej še neobjavljenih tematskih sklopov. Izvirna študija temelji na večletnem arhivskem raziskovanju in drugih primarnih virih ter terenskem delu.

Daniel Siter je zgodovinar, mladi raziskovalec in doktorand na Fakulteti za humanistični študij ter publicist, ki se raziskovalno ukvarja s sodobno zgodovino. Primarno zlasti z obdobjem druge svetovne vojne na Slovenskem, kjer proučuje vojaške, politične in kulturne sfere dogajanja. Njegov opus obsega 34 bibliografskih enot.

 

Število obiskovalcev je omejeno, priporočljiva je predhodna potrditev udeležbe (anin.dvor@turizem-rogaska.si ali 03 620 26 51) in obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. Dogodek bo fotografiran in sneman ter izveden v skladu s higienskimi priporočili NIJZ.