Študij humanistike: za ljudi, ki ne gredo naravnost

Študij humanistike: za ljudi, ki ne gredo naravnost

To so namreč veščine, ki nam dovoljujejo pridobiti novo razumevanje tako poezije in slikarstva kot tudi gospodarstva in politike. Humanistične vsebine namreč tvorijo jedro izobraževanja že vse od časa antične Grčije.

Raziskovanje človeškega osmišljanja dopolnjuje naše razumevanje sveta. Prek del humanističnih učenjakov se učimo o vrednotah različnih kultur, kako nastajajo umetnine in kako se ustvarja zgodovina. Njihova dela ohranjajo velike dosežke preteklosti, nam pomagajo razumeti svet, v katerem živimo, in nas opremijo z orodjem za lažje predstavljanje prihodnosti.

Humanistične znanosti še dandanašnji predstavljajo popoln temelj za raziskovanje in razumevanje človeškega osmišljanja. Način, kako osmišljamo svoje izkušnje, dogodke in vsakdanje pojave je izjemnega pomena, saj vpliva na naše zadovoljstvo.

Podiplomski študijski program Humanistične znanosti 2. in 3. stopnje na AMEU ISH – Fakulteti za podiplomski humanistični študij v Ljubljani omogoča in spodbuja visoko stopnjo samorefleksije študentov, samoiniciativnost, proaktivnost, torej resnično intelektualno podjetnost. Študijski program izpostavlja sposobnost posameznika, da aktivno upomenja sebe in svet okoli sebe.