Slađana Mitrović

Slađana Mitrović

mlada raziskovalka

Področja delovanja: antropologija likovne umetnosti

Izobrazba: doktorica znanosti, profesorica likovne umetnosti

Rojena leta 1981 v Celju. Študirala je na Pedagoški fakulteti v Mariboru na Oddelku za likovno umetnost, kjer je leta 2006 diplomirala pod mentorstvom dr. Marjete Ciglenečki. Od leta 2004 je vzporedno študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pri profesorju Gustavu Gnamušu. Leta 2007 je pridobila status mlade raziskovalke na ISH – Fakulteti za podiplomski humanistični študij, kjer pod mentorstvom dr. Jureta Mikuža zaključuje doktorsko nalogo.
Znanstvenega dela se loteva interdisciplinarno, zanimajo jo predvsem sledeče teme: likovna umetnost in eksplicitna seksualnost, ekscesivno telo, zgodovina želje, pornografija in psihoanaliza.

Poleg teoretičnega raziskovanja se ukvarja tudi s slikarstvom in video umetnostjo. Samostojno se je predstavila z razstavama (Ne)vidni spol, Ljubljana (2009), Kako ona uživa, Galerija Račka, Celje (2008). Sodelovala je tudi na  skupinskih razstavah: razstava 2×12, Maribor (2011), razstava Figura in portret, Maribor (2008), 9. mednarodni feministični in queer festival Rdeče zore, Ljubljana (2008), 1.3 festival videa in novih medijev, Ljubljana (2007), razstava Orient und Okzident, München (2007).

Celotna bibliografija

Skip to content